2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

PAMATAI

Labai tikiuosi, kad mums neatsitiks, kaip sakoma skupas moka du kartus, nes nusprendžiau nauja pamata jungti prie seno. Man jis pasirodė pakankamai geros kokybės. Pamatams naudojom Haus 20 blokelius + poliai. Šiuos nusižiūrėjau iš Statau sodybą blogo. Patiko jų montavimo stilius. Susiradau greit polių gręžėjus ir kibom į darbą. Įsitikinau pats, kad tikrai kad ir kokia rimta įmonė atliktų darbus reikia stovėti už nugaros, nors ir buvo atžimėtos ribos vistiek sugebejo kelis polius išgręžti nevienoje linijoje. teko kviestis, kad išgręžtų naujai.
Kai betomas pilnai sukietėjo tarp polių padariau kažkur 15cm duobutes ir užpildžiau smėliu.




O šitą rūsį teko užpilti smėliu
Pagrindo lyginimui, sutankinimui naudojau šita nedidele vibro plokštę, maža ir manevringa: )

Pagrindui naudojau 5cm extrudinį pulistirolį. Pagrindo paruošimas ir pulistirolo išklojimas labai atsakingas darbas, vėliau nuo to priklausys kaip gražiai ir lygiai klosis blokeliai, aš to neyvertinau.







Ir štai pirmasis blokelis :)

Armatūra vietomis teko palankstyti, kad būtu galima užmauti blokelį, o kartais net visai nupjauti. Blokeliai iš pažiūros nera sunkūs, bet pasidarbavus 2-3 val. realybė pasirodo visai kitokia. Blokelių pas mane gavosi 4 eilės t.y. lygiai 1m.






Armavimui naudojau 12mm armatūrą, o jos lankstymui naudojau papraščiausia vamzdį beje šį lankstymo būdą taip pat pastebėjau Statau sodyba blog'e.












Žemiau nuotraukose kur matosi skylės  buvo iš abiejų pusių užtaisytos lentomis, tai vietos kur nėjo suglausti blokelį su blokeliu. Teko lyginti ir pamato viršų ir visa tai dėl nelygiai paruošto pagrindo.






Na štai blokelis po blokelio ir baigta betonavimo nuotraukų neturiu, nebuvo nei laiko nei noro, mat teko juos užpilti rankomis, aplink Šilalę niekur negavau siurblio, oi suktis reikejo,kar nesustingtų :) mat betonas buvo atvežtas postipris ir iš dviejų kartų.




PAMATŲ ŠILTINIMAS

Pamatų šiltinimui naudojau 5 cm ekstrudini Finnfoam pulistirola ir dar papildomai reikės 7 ar 8 cm mat trūksta, kad susijungtū su sienos apšiltinimu.Pamatai dar bus apdirbami koriu, įrengtas drenažas.
Pats klijavimo procesas nesunkus ir smagus. Klijavimui naudojau šias putas:






 O čia matosi kaip sujungimai ir smeigių vietos nuteptos bitumu, deja bet bereikalo, mat tose vietose bitumas suskirdo po dviejų seszonų.



5 komentarai:

  1. Jungt prie seno pamato nėra blogai, bet inkaruoti reikėtų rimčiau, t.y. sugrežioti į pamatą ne tik horizontaliai ir tiesiai, bet ir įvairiais kampais. Užpylus betonu tvirtai stovės. Gylis minimum 10cm, nors priklauso ir nuo seno betono būklės :) taip reikėtų rišti ir pamatinius blokus dedant prie seno pamato, būtent taip darysiu ir pats, tik tarpą tarp bloko ir pamato paliksiu bent pusmetrį. Mano atveju grežiosis ir blokas. Mes taip betono fabrike darom, armatūra 14mm naudojama.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na aš inkaravau tik horizontaliai įgreždamas i senaji pamata, vistiek visa atsakomybe turi prisiimti polius ar ne.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikas ka manai dabar apie Hous pamatinius blokelius, ar juos naudotum antrą kartą, ar vis gi rinktumeis klojinius ? Iš kur sakėtes betoną Šilalėje ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas Karoli, patiko man šie blokeliai ir tikrai vėl juos rinkčiausi. Tik labiau pasistenkčiau su pagrindo išlyginimu mm tikslumu. O betoną ėmiau iš Šilalės Statybos. Nepamenu kiek mokėjau, bet gavau gera betoną už gera kainą.

      Panaikinti