2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

VISKO PRADŽIA :)

Sveiki, stai ir dar viena jauna šeima siekiantys savo svajonių lizdelio :) Ilgai svarstėm pirkti butuką ar vis dėlto pradėti statyti namuką. Statyti nauja namą labai brangu, apžiūrėjom kelis butus ir viena jau  norėjom pirkti, bet bet žmogus nenorėjo derėtis ir teko atsisakyti. Ir visai netyčia žmona rado maža namuką SB (sodų bendrijoje) apžiūrėjom,  patiko vieta, namukas kraštinėje gatvelėje už jos pievos laukai toliau matosi miškelis vienu žodžiu vaizdas gražus. Apžiūrėjus namuką nusprendėm, kad pasididinsim truputį apsišildysim ir galėsim gyventi. Ėmėm ir nupirkom už 42000 dar Lt tiesa namukas buvo 7,5 aro sklype, atvesta elektra, šalia iškastas prūdas. Gerų emocijų netrūko, pradėjom dažnai atvažinėti į SB savaitgaliais išsikepti dešrelių atsigerti kavos ar pan. Pradėjom pardavinėti savo vieno kambario butą kurį gana greit paėmė žmonos draugė dirbanti UK .
Sodo namukas buvo pastatytas pakankamai neblogai, tiesa tai buvo karkasiukas. Taigi pasikviečiau pažįstama stalių-dėstytoja ir šiaip žmogų išmanantį apie medį, kad įvertintų namo situacija ir po apžiūros priėjom vieningos nuomonės griauti ir statyti nauja nes rekonstrukcija pavirs į naujo namo statyba sunkesniu keliu, pamenat: "Statyti nauja namą labai brangu"  ir  ačiū likimui, kad taip gavosi :) . Taigi pasidarėm projektą ir kibom į darbą. Šiandien dienai jau turim dėžutę be langu ir durų, bet sąžiningai dariau nuotraukas tai po truputi pasistengsiu visus etapus aprašyti iki šių dienų.


Senasis namukas :)



Ir štai mūsų svajonių namukas, nedidelis 80m2  karkasinis.



  Trumpai apie projektą. Surasti tinkamą projektą 80m2  namukui nera taip paprasta, aplamai tokių projektų tada buvo labai nedaug, jis turėjo būti vieno aukšto su palėpe (dviejų aukštų) nedidelė katilinė, virtuvė ir keturi kambariukai. Tiksliai tokio projekto tarp kartotinių neradau, bet radom labai panašų, tik didesnį, na gerai ryškiai didesnį net 140m2 http://eksploit.lt/projektas/vidutiniai-24/
Susisiekiau su architektu pakalbėjom, susitarėm dėl susitikimo. Ir minimaliai pakeitus išplanavimą architektas įtilpo į 80m2 . Projektas kainavo 1000 € į kaina įėjo ir karkaso konstruktyvas. Architektas papuolė labai jaunas :) tai ir klaidų projekte pasitaikė. Na, bet iš esmės likom patenkinti.

8 komentarai:

  1. matau bus stoglangiai, gal jau domėjotės ir išsirinkot? Mums taip pat bus aktualu :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas Evaldai, taip stoglangius jau issirinkome ir susimontavome, bet apie tai naujoje temoje.

      Panaikinti
  2. Sveiki, kažkaip visoko pradžia rodo sausio mėnesį, o kovo mėn jau stovi stoglangiai:) Kelintais realiai pradėjote statybas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, statybu pradzia 2013 ‎m. ‎rugpjūčio men. taigi jau trys metukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo, kaip netikėtai viskas gali pasikeisti. Puikiai čia jums nuskilo, kad dar TAIS LAIKAIS už tiek namuką nusipirkot. Ir šiaip geras sprendimas taupant pinigus karkasinį statytis :) Toliau nuo miesto plius :) Neprašovėt tikrai pasirinkę statybas :)

    ________________________
    projektavimas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius už namuka permokėjom, nes taip gavosi, kad ji teko nugriauti ir statyti nauja, taigi sumokėjom realiai tik uz sklypa. Sakot geras sprendimas taupant pinigus karkasinį statytis :) na as nesirinkau pigesnio varianto, bet nusprendžiau rinktis kokybiskas medziagas, karkasas 300mm+medsraigciai+vejo izoliacine plokste+garo pleveliai sandarinti Siga juostos+rekupas+silumos siurblys ir t.t. tai kur cia tas taupumas :) Na tikiuosi sutaupyti per ziema ir visusu kitus metu laikus:)

      Panaikinti
  5. Artūrai, Guarana is reklaminiu troliu armijos, neinvestuok per daug laiko i panasius bendro pobudzio pranesimus su nuoroda i kazkur.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu jau tikrai, projektas gražus. Įdomu būtų pamatyt kaip juda visi reikalai, bet greičiausiai darbo tiek daug, kad net nekeliat rezultatų.. :D desit kazkokia rekuperacine sistema i naujus namucius?

    AtsakytiPanaikinti