2016 m. balandžio 3 d., sekmadienis

KARKASAS

Na ir nuo ko čia pradėti, turbūt nuo meistrų paieškos. Kaip ir daugumai čia i pagalba ateina visagalis internetas informacijos čia tikrai daug tik reikia atsirinkti. Ieškoti ilgai nereikėjo išsiunčiau kelias užklausas, padariau kelis skambučius susidariau bendrą nuomonę apie kainas. Rinkausi iš dviejų pasiūlymų pirmąjį radau ir sekiau statybų bloge karkasinisnamas2011, o kitas UAB Ekorenta pastaroji dirba su savo mediena ir atveža jau surinktas sienas, mane domino tik karkasas. Ekorenta tuo metu paprašė 60 lt. Už 1m2 t.y kaina su jų mediena, o meistrai iš  karkasinisnamas2011 paprašė 15lt. m2 su mano mediena. Pastarasis variantas man pasirodė priimtinesnis, nes daugelis mane įtikinėjo, kad man pilnai užtektų 8-10 m3 medienos, nors projekto konstruktyve nurodytas medienos kiekis buvo virš 20m3. Kuris ir man pasirodė labai nerealus, deja  dabar galiu pasakyti, kad ir to neužtekau. Taigi susitikau su Vytautu žmogus states namuka karkasinisnamas2011, parodžiau projektą, konstruktyvą ir pasirodo, kad tas 20m3 kiekis visai realus norint pastatyti kokybiška karkasą. Išdėsčiau savo norus, mano vienintelis noras buvo karkaso surinkimas specialiais medsraigčiais ir jokių vinių tai reiškia, kad sienas reikės surinkti ant žemės o po to atkelti ir pritvirtinti prie pagrindo ir taip siena po sienos. Vytautas prisipažino, kad taip dar nedirbo,bet klijanto noras yra viskas, o man tai patiko J Taigi sukirtom rankom sutarėm laiką ir atsisveikinom.
Taigi nupirkom dabar nepamenu kažkur apie 20m3 džiovintos dvigubo pjovimo  medienos, tuo metu gavau po750lt./m3.
Apatinio vainiko tvirtinimas ankeriais, kuriuos jau buvau pritvirtinas aš pats, tam naudojau metalinį 12mm strypą su sriegiu, išgręžiau 14 mm skylę buvau nusipirkes cheminį ankerį jo ispaudi į išgręžtą
skylę ir  įstatai supjaustytus strypus reikiamo ilgio.po valandos jau sukietėja kaip akmuo.


Po truputi kyla karkasas, prisipažinsiu su nekantrumu laukdavau darbo pabaigos, kad greičiau galečiau pamatyti pokyčius statyboje nesvarbu ar darbą baigdavau 4 ar 6 ryto :) Tiesa štai kuom buvo tvirtinamas ir renkamas karksas:

 ir jokių vinių.

























Stogo gegnes storinau dar +100 mm.









Artvyko stogo danga.



Storinom ir sienas dar + 100mm.







17 komentarų:

  1. Kuom planuojate šiltinto sienas ? Kokį šildymo būdą planuojate rinktis ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas Rolandai, sienas šildysiu Steico zel medžio vata, o šildysiuos šilumos siurbliu kogero tai bus Rotex 6 kw. Kodėl zelas tiesiog gera kaina patinka kad tai medžio vata ir patikesiu kad nesusmenga. Šiltinimo darbus planuoju gegužę ar birželio mėn.

      Panaikinti
  2. Labas vakaras,
    Norėčiau paklausti, kur perkatės visas statybines medžiagas? Nes mačiau, jog senukai.lt siūlo nemažas nuolaidas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas Gintarai, na šiandien dienai visi stambūs pirkiniai iš specializuotų parduotuvių. Nuo statybų pradžios bendrauju su sveikastatyba.lt taip pat ottenstein klaipėdoje, stogodanguprekyba.lt Tauragėje, ventiliacija iš Ventek. Kitos smulkesnes statybinės prekės iš giminaičio turimos parduotuvės. O šiaip tai pirmoje eilėje visagalis internetas. O senukai na nežinau abejoju jų kokybę na bet kokių atveju reikia ieškoti.

      Panaikinti
  3. Artūrai, o kodėl taip stengėtės išvengti vinių. Kaip suprantu su pniaumatiniu vinių šautuvu labai greitai karkasiukas būtų statomas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na man tiesiog patiko sitas surinkimo budas ir skaitau, kad karkasas rimciau susirenka, su vinekalem taip greiciau, bet ar geriau... tiesiog as linkes i nuajoves prisipažystu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki. vienam bloge maciau rasete, kad rekuperatoriaus sistema jums montuos Ventek komanda. ar jau darbai ivyko? noretumem atsiliepimu :) ar nebuvo jokiu bedu ir ar galetumete rekomenduoti :)
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, atlikti tik vamzdyno isvedziojimo darbai, bet nepajungtas rekupas. Rekuperatoriu jungsiu gal pavasario pradzioje kai prasides dazymo darbai, na o vamzdynas isvedziotas tai kokybiskai, greitai ir t.t Rekomenduoju.

      Panaikinti
  6. Aciu uz atsakyma. Bandom mes su jais kontaktuoti, ziuresim kokios kainos ir ka pasiulys :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš savo medinį namą patikėjau statyti https://manovila.eu/lt/mediniai-namai Likau patenkintas rekomendavo geros kokybės lentas, pastatė greitai be didesnių problemų.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mes tai su vyru būsimu vyru išorinius darbus palikom tvarkyti šiems super specialistams: http://www.kiemoprojektai.lt/lt/tvoros/segmentines-tvoros.htm
    Tikrai padėjo ir patarė kai reikėjo

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pati darbų pradžia, šiuo atveju karkaso statymas, yra labai svarbūs procesai. Kaip ir bet kokiose kitose situacijose gyvenime, neuždėsi gero ir tvirto pamato, likusieji darbai nesiseks visu šimtu procentu gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. O kokios naudojamos namo šildymo sistemos? Ir išorės ir vidaus turiu omenyje.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man irgi pasidarė įdomu, kaip planuojat apšildinti namą ?:) Patį visai sudomino atsinaujinantys energijos šaltiniai, tai svarstau apie saulės modulių įrengimą vandens šildymui (https://saulesgraza.lt/saules-elektrines-vandens-sildymui/
    ). Pati konstrukcija labai paprasta, ten viską turėtų sumontuoti per vieną dieną, o efektyviausiai dirba nuo kovo iki spalio mėn., nors žiemos mėnesiais irgi yra gaminama elektra. Montuočiausi ir visą saulės elektrinę, bet čia reikia daugiau investicijų, kaip rašo saulėgrąžoj tai 5kW elektrinė atsieitų 6-8k. eur.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Romka, mes savo namuka sildomes IR plokstemis prisuktomis prie lubu. Si ziema mums bus jau antra ir skaiciai jau bus konkretesni, seip esam patenkinti, tiesa pasikuriam ir krosnele.

      Panaikinti
  12. Kaip Jusu statybos ar dar nevyksta?
    Idomu, kaip darbai.

    Lauko darbams gal praves mini krautuvu nuoma - https://www.cramo.lt/lt/category/stambioji-technika_mini-krautuvai

    AtsakytiPanaikinti
  13. Opa, super darbai vyksta. Gražu žiūrėti, laukia ir mūsų toks karkasas vasarą.. Samdėtės kažkokią firmą, kad jum apsaugotų statybas? https://www.essecurity.lt/lt/statybos-aiksteliu-apsauga

    AtsakytiPanaikinti